F.A.Q.

Här hittar du svar på vanliga frågor om affiliate marketing

Vanliga frågor


En affiliate är någon som förmedlar besökare till en butik från sina kanaler. Kanalerna kan vara allt ifrån jämförelsesajter & bloggar till nyhetsbrev & Facebook-grupper. Affiliaten får sedan provision efter de försäljningar som de förmedlade besökarna genomför.
Läs på om vad som krävs av dig för att börja, det underlättar om du har ett eget företag men det behöver inte vara ett krav då en del svenska affiliatenätverk även kan betala ut pengar till dig som privatperson. Därefter registrerar du dig hos det eller de nätverk som har de annonsörer som passar din trafik bäst. När du är godkänd hos nätverket så får du börja ansöka till de olika programmen, det är först när de godkänt dig som du kan börja lägga upp annonser. Denna process brukar dock vara väldigt smidig och ska inte behöva ta mer än någon/några dagar.
Inte alltid! Vissa svenska affiliate-program godkänner även trafik från sociala medier, nyhetsbrev eller PPC-trafik.
Det här skiljer sig lite åt mellan olika nätverk. Vissa har wordpress-plugins eller andra lösningar för dig som bloggar, men vanligast är att du kopierar en liten kodsnutt och klistrar in den där du vill att textlänken eller bannern ska synas. Adtraction har till exempel något de kallar för "Cleanlink". Det innebär att de automatiskt byter ut dina länkar till spårningslänkar utan att det syns utåt.
Ja. Är du privatperson så sköter en del av nätverken det här åt dig. Som bolag sköter du själv din rapportering till Skatteverket.
Du får betalt efter att annonsören godkänt de enskilda försäljningarna och du har uppnått ett eventuellt minsta utbetalningsbelopp hos det aktuella nätverket. Då det i många fall finns öppet köp eller motsvarande att ta hänsyn till så kan det dröja upp till två månader eller ibland mer innan du får betalt för en försäljning.
Hur långt är ett snöre? Det här en fråga som är omöjlig att svara på då det finns möjlighet att tjäna i princip hur mycket som helst om du har mycket trafik som du serverar relevanta annonser.
Bloggar, shoppingsajter, prisjämförelser, nischade sajter om shopping/produkter och mycket mer. Så gott som alla sajter kan använda affiliate som primär eller sekundär intäktskälla.

Har du några frågor eller funderingar om affiliate marketing eller vill du lägga till ditt nätverk hos oss?

Kontakta oss